• Jan van der Horst, Een rit om niet te vergeten!

    by  • 27 mei 2017 • Editie 2017

    Als je de kleedkamer foto zo op het eerste gezicht bekijkt zie je een achttal oude knarren zich klaarmaken voor de start van de 2e Gerard Vianen classic. Kijk je wat beter dan zie je dat hier een aantal superkanonnen uit een glorierijk verleden bij zijn. Wat te zeggen van Jan Janssen en Rogier Rossiers! Voor Cor Schuuring, Cees van Espen Nico Been, Jan van Katwijk, Theo Luijten en Jan van der Horst een grote eer om naast dit illuster gezelschap mee te mogen peddelen.

    Wat tot aan kilometerpaal 60 als een toerritje begon, mondde uit in een keihard tussenstuk. Langs de Kromme Meije gaf de oud-Tour de France winnaar Jan Janssen het sein voor de jacht. Mijn snelheidsmeter naderde de 40 km/h. Rogier Rossiers nam de taak over en tilde de snelheid naar 45 km/h. De rest van de groep nam dat tempo over. Het duurde kilometerslang totdat een stoplicht ons groepje ouwe gekken tot stilstand dwong. In een kort intermezzo werd de dwaasheid aan elkaar duidelijk gemaakt en bij ‘groen’ sjokte het elitegroepje weer als waardige recreatiefietsers door het schitterende groene hart van Nederland. Zoals het hoort en helemaal in de stijl van onze overleden sportvriend Gerard Vianen. Hemelvaartsdag 2017. Een rit om niet te vergeten!

    Jan van der Horst

    https://www.facebook.com/groups/wielrennenANEKDOTES/permalink/1668032306555122/?pnref=story