• 2e editie Gerard Vianen Classic

  by  • 30 mei 2017 • Editie 2017, Geen categorie

  Donderdag 25 mei 2017 was het zover, de 2e editie van de Gerard Vianen Classic. In de aanloop naar deze wielertocht waren de voorspellingen niet zo gunstig. Het zou 16 graden worden met kans op regen, een groot verschil met vorig jaar. Maar naarmate de dag dichterbij kwam, werden de vooruitzichten steeds beter en wat was het een fantastisch weer op 25 mei. Beter hadden wij het ons niet kunnen wensen. Aan de rand van Kockengen was speciaal een stuk land ingericht als parkeerplaats. Enerzijds om parkeerdrukte in de wijken te vermijden en anderzijds om de Sportweg zoveel mogelijk te ontlasten zodat er ook ruimte zou blijven voor de bezoekers aan zwembad de Koet.

  Rond 08:30 uur stroomden de wielrenners binnen en de eerste anderhalf uur moesten alle zeilen worden bijgezet aan de inschrijftafel. Iedereen had er geweldig veel zin in. Dit jaar was er ook een primeur, want naast de 60 en de 100 km kon er ook een familiefietstocht worden gereden van 35 km. Deze tocht kon je doen op de racefiets, gewone fiets of e-bike en iedereen mocht meefietsen. Ditmaal geen massastart, maar wel een Gerard Vianen Classic podium waarop de wielrenners zich konden laten fotograferen.

  Uiteraard geweldig dat ook dit jaar weer vele oude wielercollega’s van Gerard aanwezig waren om de tocht mee te fietsen. Zij werden hartelijk ontvangen door de familie Vianen en kregen een lunch aangeboden door Ivar van den Berg, drankenhandel. Jan van der Horst heeft een prachtig verslag geschreven over het fietsen met deze “grootheden van de wielrennerij” en u treft het op deze pagina aan. Absoluut een aanrader!

  Op deze mooie dag was het druk op het parcours. Vele andere mensen trokken er op uit. Al in de 1e kilometers van de rit reed een fantastische stoet met oude trekkers de fietsers tegemoet en gaven daarmee een extra glans aan het groene polderlandschap. De eerste stempelpost was net zoals vorig jaar bij het clubgebouw van de WTC Woerden, precies op de helft van de routes. Voor de familiefietstocht was er zelfs nog een 2e stempelpost en dat was in eetcafe de Herberg in het centrum van Kamerik, het oude cafetaria van Gerard Vianen. Kamerik zal bij menig wielerliefhebber bekend in de oren klinken, want in de jaren 60 en 70 werd hier jaarlijks de Ronde van Kamerik gehouden. Gerard heeft hier vele malen aan deelgenomen en met succes!

  Zo rond het middaguur keerden de 1e renners terug en streken neer op het terras en op het gras bij de start/finish (accommodatie korfbalvereniging ESDO), waar zij zich tegoed deden aan een welverdiend drankje en versnapering. De jongens van de fietsbewaking hadden het mooiste stekkie die dag, want zij kregen alle complimenten over de mooie tocht en prachtige routes. Vele wielergroepen en -vrienden lieten zich fotograferen op het het podium of werden door onze fotografen op locatie en onderweg gefotografeerd. Kijk anders even op de pagina foto’s/2017 en misschien vindt u de foto waar ook u op staat. U kunt de foto’s overigens downloaden vanaf de site. Helaas waren er ook een paar valpartijen en was medische hulp soms nodig en daaruit blijkt dat iedereen op de fiets alert moet blijven. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje.

  Terwijl steeds meer deelnemers binnenkwamen kon de balans al worden opgemaakt en het eindbedrag op de cheque voor de Daniel den Hoed stichting worden ingevuld. Wederom een fantastische aantal deelnemers, die samen met de sponsoren hebben gezorgd voor een prachtig eindtotaal van € 5.290,50. Aan Ko van Oostrum, voorzitter van LbnK en organisator van de Gerard Vianen Classic, de eer om de check te overhandigen. Naast Jan Janssen, ambassadeur van de Daniel den Hoed stichting, was ook Leonore Tuyt van de Daniel den Hoed stichting aanwezig. Leonore had samen met de oud-wielrenners de 100 km gefietst en kreeg de cheque van Ko overhandigd. Zij had genoten van deze prachtige dag en sprak samen met Jan Janssen een woord van dank uit naar iedereen, de familie Vianen en organisatie voor hun bijdrage aan dit fantastische resultaat.

  Dan blijft nu nog de prijsvraag van de Rabobank over. Hoeveel kilometer is er in totaal door alle deelnemers gefietst op deze dag? Voor degene die dit raadt of er het dichtste bij zit, ligt er een prachtig Rabo wielershirt klaar. Er waren dit jaar 630 deelnemers, verdeeld over drie afstanden. Het totaal aantal kilometers en de winnaar van deze prijsvraag wordt bekend gemaakt op deze site na 6 juni 2017.

  Vol trots kijken wij als organisatie terug op deze 2e editie van de Gerard Vianen Classic. Onze speciale dank gaat uit naar alle vrijwilligers die zich zo enthousiast hebben ingezet, de sponsoren, de WTC Woerden, Bikecenter, Rabobank, korfbalvereniging ESDO en de familie Vianen. Wij kijken alweer uit naar volgend jaar, want dan vindt de 3e editie van de Gerard Vianen Classic plaats: donderdag 10 mei 2018. Noteer deze datum alvast in uw agenda!

  Namens de organisatie van de Gerard Vianen Classic,

  Ed Meijer

  About