• Succesvolle derde editie Gerard Vianen Classic

  by  • 11 mei 2018 • Editie 2018, Geen categorie, Nieuws

  Op donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, werd heel Nederland wakker met regen die tegen de ramen kletterde. Zo ook de organisatie van de Gerard Vianen Classic in Kockengen. De voorgaande twee edities werden gereden in de stralende zon, dus zou dit invloed hebben op de opkomst? Een beetje huiverig, want het was best fris, begonnen we aan de dag.

  Om 08.30 uur opende de inschrijfbalie en eigenlijk stonden meteen de eerste deelnemers op de stoep. Vanaf dat moment druppelden de inschrijvingen gestaag binnen. Buiten was het inmiddels gestopt met druppelen en af en toe zagen we zelfs een heel voorzichtig zonnetje. De sfeer zat er goed in. Er was koffie met appeltaart en er lag fruit klaar voor onderweg. De ene na de andere deelnemer begon dus goedgemutst aan de 60 of 100 kilometer. De inschrijvingen voor de familieroute kwamen wat later op gang, waarschijnlijk omdat eerst even het weer werd afgewacht. Maar ook voor deze route bleken genoeg liefhebbers. Uiteindelijk hebben ongeveer 400 fietsers deelgenomen. Niet slecht ondanks de weersvoorspellingen!

  Net als bij de voorgaande twee edities mochten we diverse oud-wielrenners en hun partners verwelkomen. Theo de Rooij, Jan Janssen, Roger Rosiers, Cor Schuuring, Nico Been, Jan van Katwijk, Cees van Espen, Huub Zilverberg, Theo Smit en Gaby Minneboo waren dit jaar aanwezig. Menig deelnemer aan de Gerard Vianen Classic kan je vertellen dat deze heren het fietsen nog niet verleerd zijn en dat het tempo nog altijd behoorlijk hoog ligt. Na het fietsen kreeg het gezelschap een overheerlijke lunch aangeboden door Tim Plomp van Prinselijk Proeven. ’s Middags brak de zon door en was het ondanks de wind goed toeven op het terras.

  Om 15.00 uur kwam het moment waar we de hele dag al naar uit keken. Zoals LbnK-voorzitter Ko van Oostrum het zo mooi noemde: “het kippenvel-moment”. Ko onthulde samen met Sammy en Thiemo, kleinzoons van Gerard Vianen, het bedrag dat wordt gedoneerd aan het Daniël den Hoed Fonds. Maar liefst € 4832,-! Daar zijn we ontzettend trots op. Samen overhandigden ze de cheque aan Leonore Tuyt, die namens het Daniël den Hoed Fonds aanwezig was. Oud-wielrenner en ambassadeur van Daniël den Hoed Jan Janssen nam het woord en benadrukte nog eens extra dat het heel belangrijk is dat er geld wordt opgehaald voor onderzoek naar kanker. Daarna nam Harry Vianen, zoon van Gerard, de microfoon om een dankwoord uit te spreken. En dat willen wij tot slot ook graag doen.

  Dank aan alle vrijwilligers die zich op de dag zelf én in de periode voor en na het evenement belangeloos inspannen. Dank aan alle sponsoren die de Gerard Vianen Classic een warm hart toedragen en daarom een bijdrage doen. Dank aan korfbalvereniging ESDO die haar accommodatie ook dit jaar ter beschikking stelde en de bar bemande. Dank aan WTC Woerden voor de hulp bij de organisatie. Dank aan Zwembad De Koet voor het mogen gebruiken van hun materialen. Dank aan Jacqueline Hoogendoorn voor het mogen gebruiken van haar weiland als parkeerplaats en dank aan Loonbedrijf F. Fokker voor het maaien. Dank aan de oud-wielrenners voor het blijven komen naar dit bijzondere evenement. En tot slot dank aan de familie Vianen voor het mogen organiseren van dit eerbetoon aan hun echtgenoot, (schoon)vader, zwager en opa.

  Hemelvaartsdag valt in 2019 op donderdag 30 mei. We kijken er nu al naar uit.
  Tot volgend jaar!

  Organisatie Gerard Vianen Classic