• Gerard Vianen Classic 2021

  by  • 17 mei 2021 • Editie 2021, Geen categorie

  Net zoals in 2020 kon ook dit jaar de Gerard Vianen Classic, traditioneel verreden op Hemelvaartsdag, geen doorgang vinden vanwege de corona pandemie. Tijdens dit evenement, normaliter georganiseerd door de LbnK, eren wij onze lokale wielerheld Gerard Vianen die in 2014 overleed aan de gevolgen van leukemie. Op deze dag wordt er ook geld ingezameld voor het Daniel den Hoed Fonds voor onderzoek naar genezing en behandeling van kanker.

  Vorig jaar hebben Ed Dijkers en Arno van Vliet, als buurjongen respectievelijk neef van Gerard, besloten de tocht te gaan fietsen en alsnog geld in te zamelen voor hetzelfde goede doel. We dachten toen dat dit eenmalig zou zijn, maar helaas kon de GVC ook dit jaar niet doorgaan. Maar niet getreurd! We hebben de actie van vorig jaar nieuw leven ingeblazen en er twee wielerliefhebbers, Ramses van Hӧvel en André van Vliet, bij betrokken.

  Op donderdag 13 mei 2021, rond de klok van 10, vertrokken we vanaf het Driestammenplein voor de 100 km door de polders en groene hart van Kockengen en omstreken. De omstandigheden waren werkelijk ideaal. Onder een strak blauwe lucht en een lichte bries zat het tempo er lekker in. Via Montfoort, Oudewater, Hekendorp en Bodegraven kwamen we, na 40 km, aan in Nieuwerbrug waar de vrouw en kinderen van Ed Dijkers ons opwachtten met koffie en zelfgebakken appeltaart.

  Met deze ideale brandstof voor zo’n rit in onze magen hervatten we de tour langs Woerden, Zegveld, De Meije, Woerdense Verlaat, De Hoef, Amstelhoek, Nessersluis, Vinkeveen en de Hoek van Spengen. Daar zijn we gestopt om even stil te staan bij de geboorteplek van Gerard. Vanaf hier was het nog maar een paar kilometer om de 100 km te volbrengen.

  Het napraten met een hapje en een drankje bij Ramses en zijn vrouw was goed verzorgd en we zagen dat er tijdens onze rit nog steeds donaties waren binnen gekomen.

  Uiteindelijk is er door ons 4-en dit jaar een bedrag van € 3359,- opgehaald voor het goede doel. Een bedrag waarop we, mijns inziens, verschrikkelijk trots mogen zijn en waarmee we hopelijk een steentje kunnen bijdrage in de strijd tegen deze ellendige ziekte.

  Volgend jaar hopelijk weer de georganiseerde versie van dit geweldige evenement van de LbnK.

  Groet,

  Arno, Ed, André en Ramses