• Informatie

  De Gerard Vianen Classic is anders dan alle andere toertochten!

  Het is in de eerste plaats een ode aan onze plaatselijke wielerheld, maar ook een ode aan onze prachtige omgeving; de polders, het water, de koeien en de boeren.

  De route brengt u op fantastische plekken, dus geniet en geef uw ogen de kost! De verschillende routes zijn hier te downloaden.

  Om te voorkomen dat u onderweg in een ‘wak’ komt te zitten, zijn er langs de routes verschillende borden geplaatst om u weer ‘in het zadel’ te helpen met grappige en aanmoedigende teksten.
  Verder zijn in de 100 km-route twee ‘colletjes’ opgenomen voor het GVC-bergklassement.

  Programma

  08:30 uur                 start inschrijvingen voor alle afstanden
  09:00-11:00 uur       vertrek deelnemers
  11:15 uur                  verwachte binnenkomst 1e fietsers
  18:00 uur                 einde evenement

  De start en finish zijn op de Sportweg in Kockengen. Parkeren is mogelijk op de Sportweg.

  Inschrijven

  Inschrijving is uitsluitend mogelijk op de dag zelf in de kantine van de korfbalvereniging ESDO aan de Sportweg in Kockengen. Het is mogelijk om in te schrijven via Scan & Go. Deelname kost €10 per persoon. Voor kinderen onder de 12 jaar is het gratis. Daarnaast kunt u doneren aan het Daniel den Hoed Fonds. De opbrengsten van de Gerard Vianen Classic  gaan naar dit goede doel.

  Deelname aan de 60 of 100 km vanaf 16 jaar. Deelnemers vanaf 12 tot en met 15 jaar uitsluitend onder begeleiding en uitsluitend voor de 60 km.

  Deelname aan de wielertocht van 60 en 100 km staat alleen open voor deelnemers op racefiets of MTB. Het is niet toegestaan deel te nemen per e-bike, snorfiets, brommer, scooter etc. Deelname aan de familietocht van 35 km kan ook op een ‘gewone’ fiets of e-bike. De helm is verplicht voor deelnemers op racefiets en MTB. De helm is niet verplicht voor deelnemers op gewone fiets of e-bike.

  Door inschrijving gaat u akkoord met de deelnamevoorwaarden.

  Informatie over de tocht

  • Routes volledig uitgepijld en te downloaden als GPX
  • Scan & Go
  • Inschrijven met Fietssport PLUS
  • Bewaakte fietsenstalling
  • Sanitaire voorzieningen en mogelijkheid tot omkleden en douchen
  • Eerste rustpunt van de 60 en 100 km is na 30 km. De locatie is een verrassing
  • Tweede rustpunt van de 100 km is na 70 km. De locatie is ‘Fort bij Nigtevegt’
  • Stempelpost familieroute is na 18 km
  • Horecavoorzieningen bij start/finish en stempelpost; gratis koffie onderweg

  Omkleden en bagage

  Er is een kleedruimte bij ESDO aan de Sportweg, direct naast de start. Hier kun je ook je kleding achterlaten. Omdat hier geen bewaking is, is dit voor eigen risico. We raden je dan ook aan om geen waardevolle spullen achter te laten.

  Aansprakelijkheid

  Iedereen neemt deel voor eigen risico. De organisatie van de Gerard Vianen Classic aanvaardt geen aansprakelijkheid voor het zoekraken of de beschadiging van persoonlijke eigendommen, noch voor enig opgelopen persoonlijk letsel, behoudens door grove schuld van de organisatie.